Επιστολή προς τον Δήμαρχο Λαμιέων για το θέμα που προέκυψε με το τέλος για τις προθήκες των καταστημάτων.

date 18/11/2014
category Άρθρα/Νέα
author eslamia

Κύριε Δήμαρχε σαν σύλλογος δεχθήκαμε πολλές διαμαρτυρίες εμπόρων, που έχουν στα καταστήματά τους εξωτερικές βιτρίνες, οι οποίοι μας αναφέρουν ότι φέτος τους ήλθαν αυξημένα τέλη για τις προθήκες που έχουν στα καταστήματά τους.

Μετά από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε πως ναι μεν το τέλος ανά τετραγωνικό δεν αυξήθηκε, αλλά μετά την φετινή επαναμέτρηση από τις υπηρεσίες σας προέκυψαν παραπάνω Τετραγωνικά μέτρα τα οποία ίσως να μην είχαν δηλωθεί σωστά τα προηγούμενα χρόνια . Σε κάποιες περιπτώσεις οι μετρήσεις είναι σωστές και σε άλλες μετρήθηκε ολόκληρη η κατασκευή, ίσως και η πινακίδα με αποτέλεσμα σε μια χαρακτηριστική περίπτωση από 150 ευρώ που πλήρωνε να έλθει φέτος ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΘΗΚΩΝ 1180 ευρώ!

Ζητάμε λοιπόν από τις υπηρεσίες σας μια ελαστικότητα ούτως ώστε να διορθώσουν κάποιες υπερβολές χωρίς να χρειάζεται ο επαγγελματίας να κάνει προσφυγές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου, όπως τυπικά ορίζει ο νόμος και αν είναι δυνατόν να γίνει μια γενναία μείωση αυτού του «τέλους» που σε όλους ήλθε πολύ αυξημένο και το οποίον σήμερα με τις παρούσες συνθήκες της αγοράς δεν είναι δυνατόν να πληθωθεί.

Στο παραπάνω χαρακτηριστικό παράδειγμα ζητάμε από μια επιχείρηση εκτός των παγίων εξόδων που την επιβαρύνουν να πληρώσει 98,33 ευρώ τον μήνα πλέον των άλλων τελών για τον Δήμο που την επιβαρύνουν καταστόντας την πλέον μη βιώσιμη, αφού ο τζίρος της κατρακυλά ασταμάτητα, τα τέλη αυξάνονται, οι εισφορές και τα χαράτσια δεν σταματούν και πλέον κέρδη δεν υπάρχουν.

Γνωρίζουμε ότι αρκετές φορές μπορεί με κάποια αιτήματά μας να γινόμαστε φορτικοί αλλά μην έχοντας από πού να περιμένουμε συμπαράσταση, αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε σε σας, προκειμένου να κρατηθούμε πλέον ανοιχτοί και να μην μας παρασύρει το κύμα της κατρακύλας που σαρώνει την οικονομία μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γιατί νοιώθουμε πλέον την τοπική αυτοδιοίκηση να είναι το τελευταίο οχυρό που έμεινε για να μας προστατεύσει.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Αξιολόγηση Χρήστη
 

Τελευταία ενημέρωση

Με νέα επιστολή προς τον Δήμο Λαμιέων  επανέρχεται ο ...
Λόγω έλλειψης απαρτίας ορίζεται σαν νέα ημερομηνία ...
Καλούνται όλα τα μέλη του Δ.Σ. να συμμετάσχουν στη ...

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

<< Αυγ 2020 >>
ΔΤΤΠΠΣΚ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Follow on Twitter