Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

date 18/11/2014
category Άρθρα/Νέα
author eslamia

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας είναι ένα κατα βάση συμβουλευτικό όργανο και ταυτόχρονα διεκδικητικό ως προς τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου στο σύνολό του. Έχοντας αυτό ως σημείο αναφοράς, πήραμε, για ακόμη μια φορά, την πρωτοβουλία να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Στη χρονική αυτή στιγμή θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να δώσουμε ζωή και μια νότα ευφορίας στο κέντρο της Λαμίας και κατ’επέκταση ώθηση στην τοπική αγορά μιας και όλοι μαζί βιώνουμε τα αποτελέσματα μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.. Με γνώμονα αυτό προτείνουμε για την περίοδο από 8/12 εως και 7/1 τα παρακάτω:

Πλατεία Πάρκου: η πλατεία που παραδοσιακά φιλοξενούσε τις εμπορικές εκδηλώσεις θα μετατραπεί σε ένα μαγικό χωριό που θα στεγάσει δραστηριότητες που συνηθίζουν να γεμίζουν χαρά τα παιδιά αυτή την περίοδο. Σπιτάκια με ζαχαρωτά και παραδοσιακα γλυκίσματα, παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία,pet shopαλλά και διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα είδη. Τα σπιτάκια θα έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις και προδιαγραφές και θα παραχωρούνται έναντι χαμηλού ενοικίου σε καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λαμίας. Παράλληλα μπορεί να υπάρχει το σπιτάκι της Νεράιδας όπου μια κοπέλα θα βαφει τα προσωπακια των μικρών μας φίλων, το εργαστήρι των Ξωτικών όπου σε συνεργασιά με τα εικαστικα εργαστήρια του Δήμου Λαμιεων θα πραγματοποιούνται κατασκευές και το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη όπου τα μικρά παιδάκια θα μπορούν να γνωρίζουν από κοντά τον άγιο των χριστουγεννων, να ζητούν τα δώρα τους και να βγαζουν φωτογραφίες.

Πλατεία Διάκου: στην πλατεία με το άγαλμα του ήρωα της περιοχής και τον άπλετο χώρο θα στηθεί το Παγοδρόμιο. Πέρυσι που λειτούργησε για πρώτη χρονιά κατάφερε να μαζέψει μεγάλο αριθμό παιδιών κάθε ηλικίας. Θα ζωντανέψει την πλατεία και θα δώσει κίνητρο για βόλτα από την πλατεία Πάρκου στη Διάκου μέσω της Καραγιαννοπούλου, ενός από τους λιγότερο επισκέψιμουςδρόμους της πόλης.

Πλατεία Ελευθερίας: Ο κατάλληλος χώρος για να στηθεί ένα πανέμορφο Καρουζέλ! Όση ώρα θα χρειαστούν οι γονείς για να καθήσουν και να απολαύσουν ένα ζεστό καφέ σε μια από τις όμορφες καφετέριες που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας, τα παιδιά θα απολαμβάνουν τη βόλτα τους σε ένα από τα πιο παραδοσιακά χριστουγενιάτικα παιχνίδια.

Τα τρια αυτά σημεία της πόλης ουσιαστικά περικλείουν το εμπορικό κέντρο και γειτνιάζουν με τη μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων. Ο κόσμος κάνοντας τη βόλτα του από το ένα σημείο στο άλλο ουσιαστικά θα περπατά την αγορά που το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη στην περίοδο των χριστουγέννων μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνες τις μέρες προσμένουν και στον μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς.

Παράλληλα στους πεζόδρομους και τα όμορφα στενά της πόλης μπορούν να πραγματοποιούνται καθημερινά διάφορα δρώμενα που θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε φορείς και συλλόγους που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Φιλαρμονική Λαμίας: Μια απο τις περισσότερο αναγνωρίσιμες και πολυβραβευμένες μπάντες της Ελλάδας. Μπορεί να εμφανίζεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης κάποιες μέρες τις εβδομάδας ψυχαγωγώντας τον κόσμο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Μουσικά σχολεία/Δημοτικό Ωδείο: Στα πλαίσια λοιπόν της ψυχαγωγίας μπορούμε να συμπεριλάβουμε και μικρά σύνολα μουσικών οι οποίοι θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση στους πεζόδρομους της πόλης ομορφαίνοντας με τις μελωδίες τους τις βόλτες μέσα στην πόλη της Λαμίας.

ΣΚΕΤΚΕ: Σε συνεργασία με το σύλλογο καλλιτεχνών της περιοχης μας μπορούμε να ομορφύνουμε την πόλη μας δημιουργώντας μια μόνιμη έκθεση με θέμα τη μαγεία των χριστουγέννων η οποία και θα εκτίθεται καθόλη την διάρκεια των εκδηλώσεων στα στενά και τους πεζόδρομους της πόλης.

Τοπικοί σύλλογοι: Η πλειοψηφία των συλλόγων της περιοχής διαθέτουν χορευτικά τμήματα τα οποία θα μπορούν να δίνουν ένα λίγο πιο παραδοσιακό χρώμα αυτές τις μέρες. Ιδανικός χώρος για αυτό το σκοπό είναι ηπλατεία Αχιλλέως (πιο γνωστή ως η πλατεία με το καράβι) όπου μπορεί άνετα να στηθεί ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο καράβι, δικαιολογώντας και το όνομα που της έχει δωθεί από τον κόσμο.

Τοπικά προϊόντα: Στην περιοχή μας εδρεύουν πολλές μικρές επιχειρήσεις με άριστα, ποιοτικά και παραδοσιακά προϊόντα. Διοργανώνοντας θεματικές βραδιές (πχ βραδιά τσίπουρου, βραδιά μπύρας, λουκάνικου κλπ) μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε μικρούς παραγωγούς να αναδείξουν τα προϊόντας τους. Η διάθεση των προϊόντων θα μπορεί να γίνεται έναντι μικρού αντιτίμου για να μπορεί οκόσμος να διαθέσει άνετα τα χρήματά του και παράλληλα να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού ατόμων που δε θα οφελούσαν το σκοπό της εκδήλωσης.

Οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με μικρό κόστος σε συνεργασία πάντα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πρόταση αυτή είναι ολοκληρωμένη και γίνεται με σκοπό να αναδειχθεί ηπόλη, τα εμπορικά της καταστήματα αλλά και τα τοπικά προϊόντα. Η αγορά εκτός από χρήμα πρέπει να διαθέτει και κλίμα. Με αυτό λοιπόν ως στόχο, τη διαμόρφωση εορταστικού, χαρούμενου κλίματος στο κέντρο της πόλης μας ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας καλεί σε συνεργασία όλους τους φορείς έτσι ώστε όλοι μαζί να οργανώσουμε μια όμορφη γιορτή.

Το Δ.Σ. Του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γραμματέας

Γιάννης Βλαχογιάννης                                                                         Γιώργος Στεργιανός

Αξιολόγηση Χρήστη
 

Τελευταία ενημέρωση

Λόγω έλλειψης απαρτίας ορίζεται σαν νέα ημερομηνία ...
Καλούνται όλα τα μέλη του Δ.Σ. να συμμετάσχουν στη ...
   Μετά από προτροπή της Ε.Σ.Ε.Ε. , υπενθυμίζουμε στους ...
Με γνώμονα,τόσο την προστασία των εργαζομένων στα ...
   Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των περιοριστικών ...

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

<< Δεκ 2019 >>
ΔΤΤΠΠΣΚ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Follow on Twitter