Δημιουργία σημείων φιλικών για θηλασμό

date 09/06/2019
category Άρθρα/Νέα
author author

Στα πλαίσια της δράσης για τη δημιουργία, στα καταστήματα , σημείων φιλικών στον μητρικό θηλασμό, το Δ.Σ.  του Εμπορικού Συλλόγου μας δέχθηκε επίσκεψη από ομάδα επαγγελματιών υγείας της 2ης Τ.ΟΜ.Υ Λαμίας.

Έγινε ενημέρωση για το θέμα και συζήτηση στην οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και όποιον άλλον θέλει να συμμετάσχει τη δράση,ότι η συμμετοχή είναι προαιρετική,δωρεάν,και δεν υπάρχει κάποια δέσμευση.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος,μπορείτε να απευθύνεστε :

2η ΤΟΜΥ Λαμίας  τηλ.  2231038063

Email: tomy.lamia1@dypethessaly.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ : τηλ. 2231044660 (Σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού)

—————————————————————————————————————————————

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ

Στο πλαίσιο της προαγωγής του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρωθούν διευθύνσεις σημείων(ιατρεία, καταστήματα, χώροι εστίασης, βιβλιοπωλεία, καφέ και χώροι ένδυσης / υπόδησης, φαρμακεία) που στηρίζουν το μητρικό θηλασμό.

Το Κέντρο Υγείας Λαμίας και η 2η Τ.ΟΜ.Υ. Έκθεση Λαμίας, θέλοντας να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, θα πραγματοποιήσουν μια δράση ενημέρωσης των καταστημάτων της πόλης μας, ώστε να δημιουργηθούν σημεία φιλικά για θηλασμό, στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού «ΑΛΚΥΟΝΗ». Κατά την εβδομάδα 24 έως και 28 Ιουνίου 2019, μια ομάδα από επαγγελματίες υγείας των δομών μας θα αναλάβει να ενημερώσει τα καταστήματα της πόλης της Λαμίας σχετικά με τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, την αξία συμμετοχής σε μια τέτοια δράση και να διευκολύνει τη διαδικασία της συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για να οριστεί ένα σημείο ως φιλικό για θηλασμό θα πρέπει να διαθέτει ένα προστατευμένο, καθαρό και εφοδιασμένο με μια καρέκλα ή πολυθρόνα χώρο, σε σημείο μη καπνιζόντων, ώστε να μπορεί κάθε μητέρα που το επιθυμεί να θηλάσει το παιδί της. Εάν κάποιο κατάστημα πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές και επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, χρειάζεται απλώς να υπογράψει ο υπεύθυνος του καταστήματος μια δήλωση υποστήριξης του θηλασμού (επισυνάπτεται) και να αναρτήσει σε εμφανές σημείο το αυτοκόλλητο «ΝΑΙ επιλέγω θηλασμό», το οποίο θα παρέχει η ομάδα μας. Επιπλέον, θα δίνεται και η δυνατότητα ανάρτησης των στοιχείων του καταστήματος στο επίσημο ιστολόγιο της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» (http://epilegothilasmo.gr/bf_places/), στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί κάποιο σημείο φιλικό για θηλασμό στην πόλης μας.

Καθώς τα σημεία στα οποία απευθυνόμαστε είναι πάρα πολλά στη Λαμία, θεωρούμε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσουμε να ενημερώσουμε όλα τα καταστήματα της πόλης. Θα θέλαμε, ωστόσο, αν κάποιος ενδιαφέρεται οπωσδήποτε να ενημερωθεί, να έρθει σε επαφή μαζί μας, ώστε να τα προγραμματίσουμε.

2η ΤΟΜΥ ΛΑΜΙΑΣ   : τηλ 2231038063

Email: tomy.lamia1@dypethessaly.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ : τηλ. 2231044660 (Σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού)

Αξιολόγηση Χρήστη
 

Τελευταία ενημέρωση

Λόγω έλλειψης απαρτίας ορίζεται σαν νέα ημερομηνία ...
Καλούνται όλα τα μέλη του Δ.Σ. να συμμετάσχουν στη ...
   Μετά από προτροπή της Ε.Σ.Ε.Ε. , υπενθυμίζουμε στους ...
Με γνώμονα,τόσο την προστασία των εργαζομένων στα ...
   Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των περιοριστικών ...

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

<< Ιούλ 2020 >>
ΔΤΤΠΠΣΚ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Follow on Twitter