Επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας για την υποβάθμιση της πόλης.

date 15/11/2014
category Άρθρα/Νέα
author eslamia

Με μια επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας υψώνει φωνή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της πόλης σε όλους τους τομείς και θέτει ενώπιον των ευθυνών τους κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες. Στην επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας μιλά για εγκληματικές παραλείψεις που έχουν μετατρέψει την πόλη της Λαμίας από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο των εξελίξεων ενώ θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν είχαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Στην επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρεται αναλυτικά στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο, την κατάργηση της ΜΕΡΥΠ, τις Ιαματικές Πηγές, το αεροδρόμιο, το λιμάνι της Στυλίδας, το θέμα των διοδίων καθώς και την Πανελλήνια Έκθεση. Αναλυτικά η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου:

«Είναι η πολλοστή φορά που μας έχει ζητηθεί σαν παραγωγικός φορέας του τόπου να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε προβλήματα – εγκληματικές παραλείψεις ή επεμβάσεις οι οποίες έχουν μετατρέψει την πόλη μας αντί για πρωταγωνιστή σε κομπάρσο.Έχοντας λοιπόν σαν γνώμονα τη γεωγραφική – γεωπολιτική θέση της πόλης μας, θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο να μην έχουμε την αντιμετώπιση που θα έπρεπε απ΄ όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις στον τομέα της ανάπτυξης και ανάδειξης του τόπου.

1. Στρατόπεδο: Είναι γνωστό σε όλους το οικονομικό όφελος που έχουν οι πόλεις ανά την Ελλάδα, οι οποίες φιλοξενούν πληθώρα στρατευμένων.

2. Αεροδρόμιο: Υπάρχει στην περιοχή μας χώρος αεροδρομίου, ο οποίος χρησμοποιείται από εκπαιδευτικά και καναντέρ σε περιπτώσεις ανάγκης. Μια σωστή μελέτη του συγκεκριμένου χώρου θα μπορούσε να αναδείξει περισσότερο την περιοχή μας και να βοηθήσει στην ανάπτυξή της.

3. Ιαματικές Πηγές: Εάν ζούσαμε σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα πιθανόν οι κάτοικοι της Λαμίας να μην χρειαζόταν καν να δουλεύουν. Δυστυχώς όμως το μπλοκάρισμα από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων στην οποία έχουν περιέλθει συγκεκριμένες πηγές, μας έχουν φέρει στην τελευταία θέση πανελληνίως όσον αφορά τον Ιαματικό Τουρισμό.

4. Σχολές ΑΕΙ – ΤΕΙ: Θεωρούμε ότι αν και βγήκαμε με τις λιγότερες απώλειες σε σχέση με άλλες περιοχές από το περίφημο σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”, εν τέλει αδικηθήκαμε. Θα θέλαμε λοιπόν οι οποιεσδήποτε κινήσεις σας από δω και πέρα να έχουν σχέση με την αύξηση των σχολών και των φοιτητών που θα τις απαρτίζουν. Η συγκεκριμένη πρότασή μας δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό όφελος αλλά και με το γεγονός ότι φοιτητής σε μια πόλη σημαίνει πολιτισμός, κουλτούρα και ζωή.

5. Λιμάνι Στυλίδας: Η σωστή εκμετάλλευση – ανάπτυξη και ανάδειξη του συγκεκριμένου λιμανιού μόνο όφελος θα μπορούσε να φέρει στην περιοχή μας. Κάποιοι θα παρακαλούσαν να είχαν αυτή την πολυτέλεια ενός λιμανιού και μεις το έχουμε ως διακοσμητικό στοιχείο.

6. Διόδια: Δεν ξέρουμε ποιο ήταν το σκεπτικό της δημιουργίας τόσων διοδίων στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την πόλη μας, αλλά πέρα από οικονομική αφαίμαξη, καθώς μιλάμε για έναν έμμεσο φόρο, μείωσε κατά πολύ την επισκεψιμότητα αλλά και τη διάθεση των κατοίκων των γύρω περιοχών να μπουν στην πόλη της Λαμίας. Όπως γνωρίζουμε όλη η αγορά εκτός από χρήμα χρειάζεται και κλίμα.

7. Αθλητικές εγκαταστάσεις: Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι τόσα χρόνια το Υπουργείο Αθλητισμού δεν έχει έρθει σε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες Δήμο -Περιφέρεια, προκειμένου να δημιουργηθεί μία πισίνα Ολυμπιακών Διαστάσεων και Προδιαγραφών που θα δημιουργούσε πέρα από ευφορία και διάθεση για άθληση όσον αφορά τα υδάτινα σπορ στους  ντόπιους και αύξηση του αθλητικού τουρισμού.                           8. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: Εδώ μιλάμε για ένα χώρο φιλέτο που όμοιός του δεν υπάρχει στην επικράτεια της χώρας. Θα θέλαμε λοιπόν τα βλέμματα των αρμόδιων και συ-ναρμόδιων Υπουργείων να πέσουν πάνω σ΄ αυτό το κομμάτι και σε συνεργασία με το Δήμο- Περιφέρεια – Επιμελητήριο – Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας κ.λ.π. να αναδείξουν το κομμάτι αυτό που μαραζώνει καθημερινά, πριν κάποιος ξενόφερτος μεγαλοεπενδυτής μας κάνει να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, γι΄ αυτό που κάποτε είχαμε και χάσαμε».

Πηγή: Λαμιακός Τύπος

Αξιολόγηση Χρήστη
 

Τελευταία ενημέρωση

Με σκοπό την ομαλή πορεία και λειτουργία του Συλλόγου,  ...
Μετά την αδυναμία να σχηματιστεί διοίκηση από τα μέλη ...
  Στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου που έλαβαν χώρα ...

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

<< Δεκ 2020 >>
ΔΤΤΠΠΣΚ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Follow on Twitter