Ποτέ την Κυριακή…

date 15/11/2014
category Άρθρα/Νέα
author eslamia

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, τα λουκέτα, την υποκατανάλωση, και την απελπισία των μικρών
επαγγελματιών, κάποιοι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι εξακολουθούν να υποστηρίζουν τα μεγάλα
συμφέροντα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες, να υποστηρίζουν με άλλα λόγια τον αφανισμό και του τελευταίου μικρού ελεύθερου επαγγελματία. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι το υπουργείο επανέρχεται στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, πρόταση που έχουν απορρίψει στο σύνολό τους οι εμπορικοί σύλλογοι, αλλά και πολλά από τα Επιμελητήρια.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αν και η αρχική πρόταση τέθηκε σε δημόσιο διάλογο για την εύρεση της καλύτερης λύσης για τους επαγγελματίες, εν τούτοις ξανάρχεται ως θέμα με άνοιγμα «μόνο» -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- εφτά (7) Κυριακών το χρόνο.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα, από το ωράριο των καταστημάτων Πανελλαδικά, εξαιρούνται οι τουριστικές περιοχές, γεγονός που παρουσιάζεται ως κερκόπορτα για την «άλωση» της πολύ μικρής και μικρής-μικρομεσαίας επιχείρησης.
Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της Ημερησίας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Ρεκλείτης αναφέρεται στο θέμα με τη δήλωση «Ποτέ την Κυριακή!» εκφράζοντας την αντίθεση του σε οποιαδήποτε σκέψη για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων Κυριακή.
Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι πολλοί από τους φορείς αν και δε θέλουν άνοιγμα των καταστημάτων τους κάθε Κυριακή, εντούτοις δελεάστηκαν από τις προοπτικές ανοίγματος επιλεγμένων ημερών του χρόνου, όπως έγινε και φέτος τα Χριστούγεννα με επείγον μάλιστα σχέδιο νόμου!
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας στο τελευταίο επεισόδιο ανοίγματος των Κυριακών, δια στόματος του Προέδρου του, Γιάννη Βλαχογιάννη είχε εκφράσει την αντίθεσή του ακόμη και σε αυτή την Κυριακή του χρόνου (για την οποία να σημειωθεί ότι υπήρχε προηγούμενο σε έτος που η
πρωτοχρονιά έπεφτε πάλι Τρίτη με τότε αποφάσεις της Νομαρχίας). Σύμφωνα με τον κ. Βλαχογιάννη «σε άλλες εποχές και οι προθέσεις ήταν αγνότερες και κάτι προσωρινό δεν το κάναμε μόνιμο και η κατανάλωση ευνοούσε να ανοίξεις περισσότερες μέρες και ώρες. Τώρα
έχει κανείς την εντύπωση ότι οι μέρες που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά δεν επαρκούν και χρειάζονται και
Κυριακές για να ψωνίσει ο κόσμος;», αναρωτιέται ο κ. Βλαχογιάννης τον οποίο, δυστυχώς δικαιώνει
απόλυτα και η εικόνα που παρουσίαζε σήμερα η αγορά. Ανήμερα του Αγ. Κων/νου και Ελένης και η
κίνηση ήταν κάτι παραπάνω από υποτονική, σχεδόν ανύπαρκτη, εικόνα που δεν έχει καμία σχέση
ακόμη και με αυτές του 2009 που η κρίση επίσης ήταν στην πόρτα της Ελλάδας.

 

Πηγή: efthia.gr

Αξιολόγηση Χρήστη
 

Τελευταία ενημέρωση

Με σκοπό την ομαλή πορεία και λειτουργία του Συλλόγου,  ...
Μετά την αδυναμία να σχηματιστεί διοίκηση από τα μέλη ...
  Στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου που έλαβαν χώρα ...

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

<< Δεκ 2020 >>
ΔΤΤΠΠΣΚ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Follow on Twitter